Ismertető

A nagy hagyománnyal rendelkező Hajós György Országos Matematika Verseny 2012-ben immár 34. alkalommal kerül megrendezésre.

Az idei verseny ünnepi: 100 éve született Hajós György, akinek emlékét őrzi e verseny is.

Ezért különösen megtisztelő, hogy ezt az ünnepi versenyt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara rendezheti meg.

Az Ybl Miklós Mőszaki Főiskola az iparoktatás 100 éves évfordulója alkalmából a műszaki intézmények hallgatói számára hirdette meg az első Hajós György Országos Matematika Versenyt 1979-ben. A versenyt azóta is minden évben megrendezi egy-egy intézmény.

Kezdetben csak műszaki főiskolák vehettek részt. Azonban a bolognai folyamat megvalósulásával a meghívottak száma egyre bővült: nemcsak a főiskolai, de az egyetemi műszaki-, közgazdasági- és informatikai karok is meghívást kapnak karonként egy csapat indítására.

A versenyen a meghívott intézmények nappali tagozatos, első BSc diplomát szerző hallgatói előzetes nevezés alapján vehetnek részt. A csapatok legfeljebb négy hallgatóból állnak. Minden versenyző résztvevője az egyéni versenynek. A csapatversenyben az elért pontszámok alapján a legjobb három hallgató eredménye számít.

Reméljük, az idei verseny is olyan jó hangulatú lesz, mint az előzőek voltak. Szeretettel várjuk!